CITYTRAFFIC

Met de juiste bril laten wij de cijfers voor u tellen

CityTraffic-methode

Hoe druk is het in de binnenstad, hoeveel bezoekers trekt het evenement en verblijven bezoekers op zondag langer dan op zaterdag? Hoe presteren mijn winkels ten opzichte van de landelijke trend, welke capture rate haal ik per stad en is het verstandig om mijn openingstijden te verruimen? Vragen die meer dan ooit leven nu de consument bepaalt waar hij koopt en wanneer hij dat doet. Met de CityTraffic-data heeft u een voorsprong op de concurrentie!

Volautomatische tellingen

Met de CityTraffic-methode tellen we volautomatisch de drukte in honderden Nederlandse en Belgische winkelgebieden aan de hand van wifi-signalen. De sensoren meten 365 dagen per jaar, 24 uur per dag en 7 dagen per week en geven data per half uur, per dag, per week, per maand en per jaar weer. Daarmee is het voordeel ten opzichte van een eenmalige handtelling groot.

KPI’s

Door de volautomatische wijze van passanten tellen, leveren we zeer uitgebreide, betrouwbare en actuele gegevens. Met de CityTraffic-methode krijgt u inzicht in:

 • Het aantal unieke passanten
 • Het percentage nieuwe passanten
 • De verblijfstijd van de bezoekers
 • De bezoekfrequentie van de bezoekers
 • De loopstromen in het winkelgebied

Data is een middel, geen doel op zich

Data moet geen doel op zich zijn. Het moet een middel zijn om tot een antwoord op een vraag te komen. Daarom werken onze data-analisten en onze adviseurs dagelijks samen en gaan we samen met u op zoek naar de vraag en de oplossing. Wij hebben de kennis in huis om de passantentrends in een breder daglicht te plaatsen. We hebben software, apps en rapportages ontwikkeld die u kunnen ondersteunen bij het maken van de juiste beslissingen.

Passantentelling
Wilt u weten hoeveel passanten er in uw winkelstraat lopen? Of werkt u zelf aan een onderzoek en heeft u informatie nodig over het druktebeeld op een bepaalde locatie? De data uit ons netwerk zijn verkrijgbaar in de vorm van kant-en-klare datasets.

Onze data lenen zich uitstekend voor onderzoek en zijn in detaillering beschikbaar. Met een passantentelling kunnen we u op elk gewenst niveau deze informatie bieden. In het kaartje vindt u van welke steden we ‘historische’ data beschikbaar hebben. We kunnen de data per half uur, per dag, per week en per maand aan u leveren.

Ik wil graag meer informatie

     OF BEL +31 (0)20 6535588

Nationale Shopping Index
Wilt u elke week op de hoogte zijn van het actuele druktebeeld in Nederland? Met de nationale Shopping Index weet u voortaan elke maandagochtend hoe druk het precies was in de winkelstraten in de week ervoor. Elke dag uitgesplitst met weer- en neerslaginformatie. We houden de actuele trend van het jaar voor u bij.

Iedere week tellen onze CityTraffic-sensoren 24/7 de drukte in de Nederlandse winkelstraten. Zo is de afgelopen week goed vergelijkbaar met dezelfde week vorig jaar. Daarnaast voegen we onder andere week- en weeroverzichten toe waardoor u uw prestaties kan benchmarken.

Met de Nationale Shopping Index kunt u uw bezoekersaantallen benchmarken met het landelijk beeld, uw jaartargets bijstellen op basis van de landelijke trend, het effect van uw campagnes meten en uw media- en personeelsinzet dagelijks bijsturen. Vergelijken met de juiste soort straat doet u door te kiezen voor de index die het beste bij uw business past.

De volgende indexen zijn wekelijks beschikbaar:

 • Shopping Index per stad
 • A1-Shopping Index Nederland en Belgie
 • G4-Shopping Index
 • Run Shopping Index
 • Boodschappen Index
 • Nationale Strandmonitor

Ik wil graag meer informatie

     OF BEL +31 (0)20 6535588

Capture rate-rapport
Hoe verhoudt de drukte op straat zich tot de drukte in uw winkel? Door de capture rate van uw winkel of filialen te monitoren heeft u altijd inzicht in de prestaties van uw organisatie. Met het capture rate-rapport heeft u dan ook een goede graadmeter in handen voor het succes en de aantrekkelijkheid van uw winkels.

Iedere week tellen onze CityTraffic-sensoren 24/7 in honderden winkelgebieden de drukte in de Nederlandse winkelstraten. Uw bezoekersaantallen koppelen we aan het aantal passanten in de winkelstraten en daarmee bepalen we voor u de capture rate. U ontvangt iedere week een update van het rapport, zodat u snel kunt reageren.

Met een wekelijks capture rate-rapport kunt u de prestaties van uw filialen beter monitoren, uw campagnes bijsturen waar nodig en beslissingen in uw netwerk van filialen beter onderbouwen.

Ik wil graag meer informatie

     OF BEL +31 (0)20 6535588

Instore-bezoekers, geslacht en leeftijd
Wilt u beter inzicht in de customer journey van uw klant in uw winkel? Krijgt u de juiste doelgroep in uw winkel? Welk aandeel van de bezoekers gaat er bijvoorbeeld naar de tweede verdieping? En staat een bepaalde collectie wel op de juiste plaats in de winkel? Allemaal vragen die u met data kunt beantwoorden, waardoor u de performance van uw winkel kunt verbeteren.

Aan de hand van wifi-sensoren en stereoscopie-camera’s kunnen we op elke gewenste plek in uw winkel permanente tellingen uitvoeren.

Wat meten we?

 • Aantal bezoekers per ingang
 • Bezoekers per verdieping
 • Bezoekers per afdeling
 • Leeftijd bezoekers
 • Gender bezoekers
 • Mood bezoekers

Ik wil graag meer informatie

     OF BEL +31 (0)20 6535588

Binnenstadsindex
Wilt u weten hoe druk het de afgelopen week in uw stad is geweest? Met de binnenstadsindex kunt u elke week het actuele druktebeeld in een stad in de gaten houden. Door de binnenstadsindex te vergelijken met het landelijke beeld weet u zo precies de staat van de stad wat betreft bezoekersaantallen in de binnenstad.

Iedere week tellen onze CityTraffic-sensoren 24/7 de drukte in de Nederlandse winkelstraten. Zo is de afgelopen week goed vergelijkbaar met dezelfde week vorig jaar. Maar kunt u ook goed de lange termijntrend in de gaten houden.

Ik wil graag meer informatie

     OF BEL +31 (0)20 6535588

Waar meten we?

Sinds 2010 tellen we aan de hand van de CityTraffic-methode passanten in Nederlandse en Belgische winkelstraten. Dat doen we onder andere op:

 • A1-winkelstraten
 • Aanloopstraten
 • Horecapleinen
 • Stadsentrees
 • Parkeergarages
 • Marktpleinen
 • Boodschappen winkelgebieden
 • Doelgerichte winkelcentra
 • Evenementenlocaties
 • Stranden
 • Boulevards

Netwerk

Elke week wordt ons netwerk uitgebreid met nieuwe locaties. Hieronder ziet u in welke steden wij op dit moment passantentellingen uitvoeren. Daaronder vallen bijna alle steden groter dan 60.000 inwoners. Daarmee hebben we een landelijke dekking waarmee we nationale trends kunnen monitoren. De afgelopen jaren zijn er diverse kleinere plaatsen aan ons netwerk toegevoegd waardoor we een breder perspectief van de winkeltrends in ons land hebben gekregen.

Sensoren plaatsen

Naast de bestaande sensoren, is het uiteraard ook mogelijk om sensoren voor uw winkel of in uw winkelstraat te plaatsen. We beschikken tevens over mobiele sensoren die geschikt zijn om voor een korte periode geplaatst te worden, bijvoorbeeld tijdens een evenement. Ook zijn er sensoren op zonne-energie en met 3G-kaarten, zodat deze overal geplaatst kunnen worden.

Akersloot
Alkmaar
Almelo
Almere
Alphen aan den Rijn
Amersfoort
Amstelveen
Amsterdam
Anna Paulowna
Antwerpen
Apeldoorn
Arnhem
Assen
Assendelft
Axel
Baarle Nassau
Baarn
Balk
Barendrecht
Beilen
Bergeijk
Bergen
Bergen op Zoom
Best
Beuningen
Beverwijk
Bilthoven
Bolsward
Borger
Borne
Bovenkarspel
Brasschaat
Breda
Brugge
Brussel
Budel
Bussum
De Lier
De Rijp
Delft
Den Bosch
Den Haag
Den Helder
Deurne
Deventer
Didam
Diemen
Doetinchem
Dongen
Dordrecht
Driebergen
Dronten
Druten
Duiven
Echt
Ede
Eersel

Egmond aan den Hoef
Egmond aan Zee
Egmond Binnen
Eindhoven
Elst
Emmen
Enschede
Etten-Leur
Geldrop
Geleen
Gemert
Gennep
Gent
Goes
Gorinchem
Gouda
‘s Gravendeel
Groenlo
Groet
Groningen
Grou
Haarlem
Halle
Haren (Gr.)
Harlingen
Hasselt
Hattem
Heemskerk
Heerde
Heerenveen
Heerhugowaard
Heerlen
Heiloo
Hellevoetsluis
Helmond
Hengelo (OV)
Hilversum
Hoek van Holland
Hoevelaken
Hoofddorp
Hoogeveen
Hoogland
Hoorn
Horst
Houten
Huissen
Huizen
Kaatsheuvel
Katwijk
Kijkduin
Klazienaveen
Kollum
Koog aan de Zaan
Kortrijk
Landgraaf
Laren
Leek

Leeuwarden
Leiden
Leiderdorp
Leidschendam-Voorburg
Lelystad
Leuven
Limmen
Lochem
Losser
Maarssen
Maasbracht
Maastricht
Mechelen
Middelburg
Mierlo
Nieuwegein
Nieuw-Vennep
Nijmegen
Nijverdal
Noord-Scharwoude
Noordwijk aan Zee
Noordwijk Binnen
Noordwijkerhout
Nootdorp
Nunspeet
Oegstgeest
Oisterwijk
Oostburg
Oostende
Oosterhout
Oosterwolde
Oostvoorne
Oss
Oud-Beijerland
Oude Tonge
Oudorp
Papendrecht
Purmerend
Raalte
Raamsdonkveer
Renkum
Reuver
Rhenen
Rijen
Rijnsburg
Roden
Roermond
Roeselare
Roosendaal
Rotterdam
Scheveningen
Schoonhoven
Schoorl
Sint Pancras
Sittard
Sleeuwijk
Sliedrecht

Sneek
Soest
Spijkenisse
Steenwijk
Surhuisterveen
Tiel
Tilburg
Tongeren
Uden
Uitgeest
Uithoorn
Utrecht
Vaassen
Veenendaal
Velp
Venlo
Venray
Vlaardingen
Vlijmen
Vlissingen
Voorschoten
Voorthuizen
Vorden
Vught
Wageningen
Wassenaar
Weert
Westervoort
Wijchen
Wijnegem
Winschoten
Winsum
Winterswijk
Woerden
Zaandam
Zaltbommel
Zeewolde
Zeist
Zevenaar
Zevenbergen
Zoetermeer
Zoeterwoude
Zuidlaren
Zuid-Scharwoude
Zundert
Zutphen
Zwolle

Privacyprotocol

Wij vinden de privacy van winkelstraatbezoekers essentieel, al sinds de start in 2010. Met de introductie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die op 25 mei 2018 in werking is getreden, is dat niet veranderd. Er zijn geen persoonsgebonden of privacygevoelige gegevens bekend en de gegevens zijn niet herleidbaar of identificeerbaar. Het is met ons systeem niet mogelijk om toegang te krijgen tot een smartphone of identiteit. Wilt u meer weten over hoe CityTraffic en Bureau RMC omgaan met uw privacy? Lees dan hier onze Privacyverklaring en ons Privacyprotocol passantentellingen of kijk op onze speciale privacy-pagina.

Er is een opt-out register, waar u uw mobiele apparaten kunt afmelden. Daarmee wordt uw MAC-adres niet langer meegeteld door de CityTraffic-sensoren. Het MAC-adres is het unieke identificatienummer van uw mobiele apparaat.

Succesverhalen:

Case

Evenementenanalyse Sneekweek

Case

CityTraffic-sensoren in Alkmaar