CITYTRAFFIC

Met de juiste bril laten wij de cijfers voor u tellen

Iedere week tellen onze CityTraffic-sensoren de drukte in honderden Nederlandse winkelgebieden. De sensoren meten 365 dagen per jaar, 24 uur per dag en 7 dagen per week passantentellingen met behulp van wifi-signalen.

Het voordeel ten opzichte van een eenmalige handtelling is groot: de CityTraffic-sensoren meten de bezoekers elke drie seconden en maken er tellingen per half uur van. De metingen zijn zeer betrouwbaar door de grote hoeveelheid data. Zo heeft u geen last meer van slecht weer, een opruimingsperiode of een rustige zaterdag, die de metingen voorheen sterk beïnvloeden. U kunt met onze data bijvoorbeeld een weloverwogen beslissing maken om uw openingstijden te verlengen of u kunt de effecten van een evenement in het winkelgebied precies bekijken. Daarnaast is het met CityTraffic-sensoren mogelijk om dubbeltellingen uit de metingen te filteren om zo tot unieke bezoekersaantallen te komen. Uiteindelijk gaat het om het aantal portemonnees in het winkelgebied.

Naast het tellen van unieke passanten, krijgt u met onze CityTraffic-methode ook inzicht in het aantal nieuwe bezoekers in het winkelgebied, hoe lang de bezoekers verblijven, hoe vaak ze terugkomen en hoe de belangrijkste loopstromen in het winkelgebied lopen. In de software heeft u elke week grafisch inzicht in het gebruik van uw binnenstad met bijbehorende heatmap. Door deze volautomatische wijze van passanten tellen, leveren we niet alleen zeer uitgebreide, betrouwbare en actuele gegevens, we kunnen deze gegevens daardoor ook op een voordelige manier beschikbaar stellen.

Onze vastgoed- en retailadviseurs en data-analisten werken dagelijks samen. Wij hebben de kennis in huis om de bezoekersaantallen in een breder en vaak innovatiever daglicht te plaatsen. Wij noemen dat smart retailing. We hebben diverse producten ontwikkeld die u kunnen ondersteunen in het maken van de juiste retailbeslissingen en om uw winkelgebied toekomstbestendig te maken of te houden. Of u nu wilt weten hoe uw stad het doet in vergelijking tot andere steden of hoe de drukte in een bepaalde winkelstraat zich door de jaren heen heeft ontwikkeld: onze software, apps en rapportages geven u de antwoorden.

Passantentelling
Wilt u weten hoeveel passanten er in uw winkelstraat lopen? Of werkt u zelf aan een onderzoek en heeft u informatie nodig over het druktebeeld op een bepaalde locatie? De data uit ons netwerk zijn verkrijgbaar in de vorm van kant-en-klare datasets.

Onze data lenen zich uitstekend voor onderzoek en zijn in detaillering beschikbaar. Met een passantentelling kunnen we u op elk gewenst niveau deze informatie bieden. In het kaartje vindt u van welke steden we ‘historische’ data beschikbaar hebben. We kunnen de data per half uur, per dag, per week en per maand aan u leveren.

Ik wil graag meer informatie

     OF BEL +31 (0)20 6535588

Nationale Shopping Index
Wilt u elke week op de hoogte zijn van het actuele druktebeeld in Nederland? Met de nationale Shopping Index weet u voortaan elke maandagochtend hoe druk het precies was in de winkelstraten in de week ervoor. Elke dag uitgesplitst met weer- en neerslaginformatie. We houden de actuele trend van het jaar voor u bij.

Iedere week tellen onze CityTraffic-sensoren 24/7 de drukte in de Nederlandse winkelstraten. Zo is de afgelopen week goed vergelijkbaar met dezelfde week vorig jaar. Daarnaast voegen we onder andere week- en weeroverzichten toe waardoor u uw prestaties kan benchmarken.

Met de Nationale Shopping Index kunt u uw bezoekersaantallen benchmarken met het landelijk beeld, uw jaartargets bijstellen op basis van de landelijke trend, het effect van uw campagnes meten en uw media- en personeelsinzet dagelijks bijsturen. Vergelijken met de juiste soort straat doet u door te kiezen voor de index die het beste bij uw business past.

De volgende indexen zijn wekelijks beschikbaar:

 • Shopping Index per stad
 • A1-Shopping Index Nederland en Belgie
 • G4-Shopping Index
 • Run Shopping Index
 • Boodschappen Index
 • Nationale Strandmonitor

Ik wil graag meer informatie

     OF BEL +31 (0)20 6535588

Capture rate-rapport
Hoe verhoudt de drukte op straat zich tot de drukte in uw winkel? Door de capture rate van uw winkel of filialen te monitoren heeft u altijd inzicht in de prestaties van uw organisatie. Met het capture rate-rapport heeft u dan ook een goede graadmeter in handen voor het succes en de aantrekkelijkheid van uw winkels.

Iedere week tellen onze CityTraffic-sensoren 24/7 in honderden winkelgebieden de drukte in de Nederlandse winkelstraten. Uw bezoekersaantallen koppelen we aan het aantal passanten in de winkelstraten en daarmee bepalen we voor u de capture rate. U ontvangt iedere week een update van het rapport, zodat u snel kunt reageren.

Met een wekelijks capture rate-rapport kunt u de prestaties van uw filialen beter monitoren, uw campagnes bijsturen waar nodig en beslissingen in uw netwerk van filialen beter onderbouwen.

Ik wil graag meer informatie

     OF BEL +31 (0)20 6535588

Instore-bezoekers, geslacht en leeftijd
Wilt u beter inzicht in de customer journey van uw klant in uw winkel? Krijgt u de juiste doelgroep in uw winkel? Welk aandeel van de bezoekers gaat er bijvoorbeeld naar de tweede verdieping? En staat een bepaalde collectie wel op de juiste plaats in de winkel? Allemaal vragen die u met data kunt beantwoorden, waardoor u de performance van uw winkel kunt verbeteren.

Aan de hand van wifi-sensoren en stereoscopie-camera’s kunnen we op elke gewenste plek in uw winkel permanente tellingen uitvoeren.

Wat meten we?

 • Aantal bezoekers per ingang
 • Bezoekers per verdieping
 • Bezoekers per afdeling
 • Leeftijd bezoekers
 • Gender bezoekers
 • Mood bezoekers

Ik wil graag meer informatie

     OF BEL +31 (0)20 6535588

Binnenstadsindex
Wilt u weten hoe druk het de afgelopen week in uw stad is geweest? Met de binnenstadsindex kunt u elke week het actuele druktebeeld in een stad in de gaten houden. Door de binnenstadsindex te vergelijken met het landelijke beeld weet u zo precies de staat van de stad wat betreft bezoekersaantallen in de binnenstad.

Iedere week tellen onze CityTraffic-sensoren 24/7 de drukte in de Nederlandse winkelstraten. Zo is de afgelopen week goed vergelijkbaar met dezelfde week vorig jaar. Maar kunt u ook goed de lange termijntrend in de gaten houden.

Ik wil graag meer informatie

     OF BEL +31 (0)20 6535588

Hoe meten we dat nu?

Sinds 2010 tellen we aan de hand van de CityTraffic-methode passanten in de belangrijkste winkelstraten van Nederland en België. In de kaart en hieronder staan de steden waarin wij dit op dit moment uitvoeren. Elke week wordt ons netwerk uitgebreid met nieuwe locaties.

Naast de bestaande sensoren, is het uiteraard ook mogelijk om sensoren in uw stad of winkelstraat te plaatsen. En naast permanente sensoren hebben we ook mobiele sensoren tot onze beschikking voor bijvoorbeeld evenementen. Ook zijn er zelfs sensoren op zonne-energie en met dongels, zodat deze overal geplaatst kunnen worden.

Akersloot
Alkmaar
Almelo
Almere
Alphen aan den Rijn
Amersfoort
Amstelveen
Amsterdam
Antwerpen
Apeldoorn
Arnhem
Assen
Bergen
Bergen op Zoom
Beverwijk
Bolsward
Brasschaat
Breda
Brugge
Brussel
De Rijp
Delft
Den Bosch
Den Haag
Deventer
Doetinchem
Dordrecht
Ede
Egmond aan den Hoef
Egmond aan Zee
Egmond Binnen
Eindhoven
Emmen
Enschede
Gent
Goes
Gouda
Groet
Groningen
Haarlem
Halle
Hasselt
Heerenveen
Heerhugowaard
Heerlen
Heiloo
Helmond
Hengelo (OV)
Hilversum
Hoofddorp
Hoorn
Katwijk
Kijkduin
Kortrijk
Leeuwarden
Leiden
Leiderdorp
Leidschendam-Voorburg
Leuven
Limmen
Maastricht
Mechelen
Middelburg
Nieuwegein
Nijmegen
Noord-Scharwoude
Noordwijk aan Zee
Noordwijk Binnen
Noordwijkerhout
Oegstgeest
Oostende
Oss
Oudorp
Purmerend
Rijnsburg
Roermond
Roeselare
Roosendaal
Rotterdam
Scheveningen
Schoorl
Sint Pancras
Sittard-Geleen
Sliedrecht
Sneek
Spijkenisse
Tilburg
Tongeren
Uden
Uitgeest
Utrecht
Veenendaal
Venlo
Vlissingen
Voorschoten
Wassenaar
Weert
Wijnegem
Winterswijk
Zaandam
Zeist
Zoetermeer
Zoeterwoude
Zuid-Scharwoude
Zutphen
Zwolle

Privacyprotocol

Wij vinden de privacy van bezoekers aan de winkelstraten essentieel. Al sinds onze start in 2010 is dat zo en met de introductie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die op 25 mei 2018 in werking is getreden, is dat niet veranderd. Er zijn geen persoonsgebonden of privacygevoelige gegevens bekend en de gegevens zijn niet herleidbaar of identificeerbaar. Het is met ons systeem niet mogelijk om toegang te krijgen tot een smartphone of identiteit. Wilt u meer weten over hoe CityTraffic en Bureau RMC omgaan met uw privacy? Lees dan hier onze privacyverklaring en onze Privacyprotocol passantentellingen.

Er is een opt-out register, waar u uw mobiele apparaten kunt afmelden. Daarmee wordt uw MAC-adres niet langer meegeteld door de CityTraffic-sensoren. Het MAC-adres is het unieke identificatienummer van uw mobiele apparaat.