De winkelstraten in Nederland zijn in 2024 wat drukker begonnen dan in 2023, met een stijging van 4,2%. Deze voorsprong lijkt echter snel te worden ingehaald, gezien de snelle stijging van de drukte vorig jaar, waarschijnlijk door beter weer. Vooral grote en middelgrote steden profiteren van deze toename, terwijl kleinere steden met een relatief groter dagelijks aanbod minder groei zien. Ondanks de aanhoudende regen lijkt het winkelvolume hoog te blijven, wat gunstig kan zijn voor de omzet van winkeliers door recente prijsverhogingen. 

We voorspellen wel dat de drukte in de winkelstraten de komende maanden zal afnemen, vooral na het drukke tweede kwartaal van vorig jaar. Het is daarom van cruciaal belang om deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden. Onze dagelijkse monitoring en wekelijkse updates bieden waardevolle inzichten die u helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen voor uw bedrijf. 

Abonneren op onze licenties biedt u niet alleen toegang tot actuele informatie over winkelstraatdrukte, maar ook tot diepgaande analyses en prognoses die u helpen om trends te begrijpen en te anticiperen op veranderingen in de markt. Of u nu een winkelier bent die zijn voorraad wil optimaliseren, een vastgoedontwikkelaar die de leefbaarheid van een gebied wil verbeteren, of een beleidsmaker die streeft naar een duurzamere stedelijke omgeving, onze gegevens en inzichten kunnen u ondersteunen bij het bereiken van uw doelen. 

 We houden het voor u dagelijks in de gaten en mocht u wekelijks willen worden geïnformeerd op de maandag voor 09.00 uur, abonneer u dan op een van onze licenties.