In het tweede kwartaal van 2024 is de drukte in de winkelstraten van Utrecht fors gestegen, dit in tegenstelling tot de landelijke trend. In dit artikel duiken we dieper in de cijfers van de Domstad.

Utrecht heeft zich gepositioneerd als een van de drukste steden in Nederland in 2024, met een toename van 6,3% in vergelijking met vorig jaar. Landelijk is deze drukte in dezelfde periode juist met 5,9% afgenomen. Ook ten opzichte van de grootste steden van Nederland (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) was Utrecht vanaf week 16 maar liefst 11% drukker.

Koningsdag markeerde dit jaar de hoogste piek van drukte in Utrecht, gevolgd door een drukke maand mei, waarbij zaterdag 18 mei de drukste dag was in het centrum. Dit was de zaterdag na Hemelvaart. Het mooie weer, dat perfect is voor winkelen en horecabezoek, heeft ongetwijfeld bijgedragen aan deze drukte. Op 4 mei was er ook veel activiteit in het centrum vanwege de Dodenherdenking en het programma op het Domplein, wat terug te zien is in de druktecijfers.

Benieuwd hoe uw stad presteert in vergelijking met soortgelijke steden? RMC helpt u graag verder!