Drukst bezochte editie van de Krabbenfoor

Hoe druk was het tijdens de Krabbenfoor eind juli 2016 ten opzichte van de edities in de afgelopen jaren? Bureau RMC vergeleek de drukte in het Krabbenfoor weekend in de binnenstad van Bergen op Zoom van 2013, 2014, 2015 en 2016. Sinds 2013 werd het ieder jaar wat drukker en de afgelopen editie was zelfs 19% drukker dan een jaar eerder. Vooral op de zaterdag, waar naast de marktkramen ook straattheater, een stadsbingo en muzikale optredens plaatsvonden, was het druk in het centrum met meer dan 40.000 unieke bezoekers.

Weer van invloed op drukte tijdens Sneekweek
Ook Sneek heeft een belangrijk jaarlijks terugkerend evenement, de Sneekweek. De afgelopen Sneekweek, begin augustus, werd geteisterd door een aantal dagen en avonden slecht weer. Dat de diverse festiviteiten in de stad hieronder te lijden hadden, zien we duidelijk in de data. Bureau RMC onderzocht de drukte tijdens dit evenement en kwam tot de conclusie dat de Sneekweek van 2016 op acht van de tien dagen rustiger was dan in 2015. Toch bezochten op de drukste dag van dit jaar, zaterdag 6 augustus, nog ruim 42.000 mensen de binnenstad van Sneek.

Wilt u ook direct inzicht in de drukte van uw evenement? Dat kan al vanaf €895 per evenement, mits er een telpunt in de buurt aanwezig is. Hier vindt u een overzicht van onze tellocaties.