Google heeft vanwege de coronacrisis het druktebeeld in verschillende steden over de hele wereld prijsgegeven. Deze druktemetingen werden onderverdeeld in verschillende indexen. De ‘retail and recreation index’ gaf hierbij aan hoe druk het is in winkelgebieden en kan dus goed vergeleken worden met de data van Citytraffic. 

Google heeft op 15 oktober voor het laatst deze data vrijgegeven en is het tijd om te kijken of de Google en Citytraffic data overeenkomt. Uit de weekindexen van de afgelopen twee jaar is gebleken dat de beide indexen een correlatie van 92% hebben.

Zo’n hoge correlatie is opvallend aangezien Citytraffic een geheel eigen telmethode gebruikt met sensoren en Google gebruik maakt van de gps-loactiemetingen van gebruikers. Aangezien Google binnensteden en parken meet is het gebied groter dan de winkeltellingen van Citytraffic.  We zijn daarentegen heel blij met deze hoge correlatie en nu Google stopt met delen van deze informatie kan men vertrouwen op de data van Citytraffic. Lees hier meer over de CityTraffic Telmethode.