Sinds september 2022 is Bureau RMC begonnen met het actief meten van het succes van koopavonden in 80 binnensteden in Nederland. Het fenomeen Koopavond staat in verschillende steden onder druk. Uit de Citytraffic passantentellingen blijkt echter dat al een paar jaar achter elkaar de koopavond weer aan populariteit wint. Vandaar dat we maandelijks onderzoeken welke stad de relatief drukste koopvond heeft gehad. De drukte op de koopavond wordt bepaald door het aandeel van de koopavond (18:00 tot 21:00) te delen door de dag-drukte. Vorige maand won Goes de prijs van ‘de beste koopavond in september’. 

Deze maand was de strijd voor de eerste plaats een stuk spannender, met één procent meer dan Nijmegen heeft Groningen ‘de beste koopavond van Nederland’ gewonnen. Alle 4 de koopavonden waren gemiddeld het best bezocht in Groningen en dat maakt het winkelen in de avond gezellig in Groningen.

Ten opzichte van vorige maand is het druktepercentage van de koopavond in Nederland gestegen met 5%, zowel op de donderdag als op de vrijdag. De koopavond lijkt steeds belangrijker te worden. Bureau RMC feliciteert Groningen met het behalen van de prijs ‘de beste koopavond in oktober’.