Grote Houtstraat in Haarlem

Haarlem wint CityTraffic Award 2011

 

CityTraffic reikte op 4 oktober in Amsterdam in het World Fashion Center de eerste CityTraffic Award uit aan de stad Haarlem. Zowel in de categorie ‘Snelste groeiers’ als in de categorie ‘Beste resultaten ten opzichte van 2010’ scoorde de Grote Houtstraat hoog, waardoor Haarlem de prijs in ontvangst mag nemen. Tijdens het symposium ‘Innovatief Centrummanagement’ zal deze Award worden uitgereikt aan Esther Brasser, directeur City Marketing van Haarlem. RetailActueel sprak met haar.

 

 

CityTraffic-directeur Huib Lubbers overhandigt CityTraffic Award aan Eshter Strasser, directeur City Marketing van Haarlem

CityTraffic is een onderzoeksbureau dat 24 uur per dag, zeven dagen per week gegevens van passanten verzamelt in winkelstraten en winkelcentra in heel Nederland. De methode is door TNO gepatenteerd. CityTraffic heeft op strategische punten in binnensteden sensoren geplaatst die “short range radio signals”, zoals Bluetooth en Wifi, van mobiele apparaten opvangen. Ieder signaal heeft een unieke code waardoor het mogelijk is naast het aantal passanten ook meer inzicht te krijgen in de verblijftijden in winkelgebieden, de frequentie dat men winkelstraten bezoekt en de meest gelopen loopstroom in binnensteden.

 

Sinds medio 2010 meet CityTraffic in de 50 grootste steden van Nederland het aantal passanten en zal binnenkort de kwalitatieve elementen, zoals verblijfsduur en herhalingsbezoek in en naar een binnenstad laten meewegen in de CityTraffic Award-toekenning.

RetailActueel spraak met Huib Lubbers van City Traffic over de meetmethodiek.

 

 

Op het symposium zal eveneens de aanmoedigingsprijs worden uitgereikt aan de snelste groeier van 2011. De winnaar daarvan wordt op 4 oktober vastgesteld.