Dordrecht

Dordrecht is de oudste stad van Holland; een historisch predicaat waar haar bewoners met recht trots op zijn. En historisch is Dordrecht, met haar langste winkelstraat, de historische panden in de binnenstad, de havens die daar dwars doorheen liggen (geen grachten of kanalen maar gewoon havens).

Ook een stad die trots is op haar bijdrage aan onze geschiedenis; Johan (1653 – raadspensionaris van Holland) en Cornelis de Witt, de eerste vrije Statenvergadering (1572) in het Hof van Holland, Evenementenstad van het jaar 2019, en natuurlijk niet te vergeten de eerste Koningsdag-viering (2015) van onze koning Willem Alexander. Een stad die trots is op haar binnenstad en alles wat daar gebeurt. En dat willen we weten ook.

Meten is weten. Met RMC hebben we inzicht in huis gehaald over de aantallen bezoekers die neerstrijken in de binnenstad.
Per uur, per dag, per week. Inzicht waarmee we het nut van bepaalde acties en maatregelen kunnen vaststellen. Inzicht ook waarmee we verbouwingsplannen vorm kunnen geven. Zonder onderbouwde cijfers is het slecht plannen maken.

De eerste ervaringen met RMC lopen natuurlijk via de front-office, het verkoop-kanaal. Altijd leuk. Maar een relatie wordt pas echt opgebouwd door de back-office; hoe snel en adequaat lost men geconstateerde problemen en verbetersuggesties op. De eerste ervaringen zijn niet slecht. Van een lijst van 10 verbeterpunten zijn er al 4 opgepakt. Een hoopvolle toekomst, met veel inzicht.

Arnhem

Arnhem, de hoofdstad van Gelderland, heeft ontzettend veel te bieden voor bezoekers. De binnenstad heeft een uitgebreid winkelaanbod, met veel bekende merken, maar ook een ruim aanbod aan zelfstandig ondernemers die de binnenstad een eigen kleur geven. De binnenstad is niet alleen populair onder eigen inwoners, maar heeft ook een grote aantrekkingskracht onder inwoners uit de regio. Een belangrijke troef zijn de verschillende kwartieren. Dat zijn gebieden in de binnenstad met een eigen ‘sfeer’. Denk aan het Janskwartier met een rijk horeca aanbod, het Modekwartier en het Rijnkwartier aan het water. Arnhem is een stad vol creativiteit, gelegen in een groen landschap. 

De Vereniging Eigenaren Citycenter Arnhem (VECA) behartigt de belangen van de aangesloten vastgoedeigenaren die allemaal in het bezit zijn van commercieel vastgoed in het centrum van Arnhem. VECA heeft een belangrijke rol als kennisportaal. Binnensteden zijn volop in ontwikkeling waardoor het maken van goed gefundeerde keuzes essentieel is. Dan is het een voorwaarde dat je vaart op betrouwbare data. De implementatie van een ‘eigen’ telsysteem om het aantal bezoekers op verschillende locaties in beeld te brengen is een lang gekoesterde wens. Met de data kan men voorspellingen doen, tijdig bijsturen/ingrijpen en leren van interventies. Zo zijn ze direct van toegevoegde waarde voor hun leden. Het feit dat Bureau RMC reeds op tientallen plekken in Nederlandse binnensteden actief is in combinatie met het heldere dashboard heeft de doorslag gegeven voor de samenwerking met Bureau RMC.