De persconferentie van de regering op maandag 23 maart jl. heeft blijkbaar effect gehad: het was afgelopen weekend beduidend rustiger op de stranden.
Ondanks het mooie weer was het 38% rustiger dan het weekend ervoor en 62% minder druk dan vorig jaar. Op veel plaatsen was parkeren onmogelijk gemaakt waardoor het bereiken van het strand vaak alleen met de fiets of het openbaar vervoer mogelijk was.

bron: CityTraffic, bewerkt door Bureau RMC

 

De winkelstraten waren, zoals verwacht, ook rustig. Afgelopen week was het 79% rustiger dan vorig jaar en ook zelfs rustiger dan vorige week. Gelukkig dat de steunmaatregel naar de detailhandel is uitgebreid om de noodlijdende winkels te helpen. De afname in de winkelstraten van de grote steden is het grootst. Zo lieten de Nieuwendijk en Kalverstraat in Amsterdam op woensdag 25 maart een afname van 90% zien, waarschijnlijk door het wegblijven van toeristen. De Lijnbaan en Beurstraverse in Rotterdam lieten op dinsdag 24 maart een afname van meer dan 80% zien. De drukteafname lijkt bij de kleinere steden wat minder te zijn, vooral als er een supermarkt in de buurt van de winkelstraat is: zo liet de Torenstraat in Castricum op woensdag 25 maart een afname van 6% ten opzichte van vorig jaar zien. De Ostadelaan in Alkmaar, waar twee supermarkten in de buurt zijn, kende op donderdag 26 maart ‘slechts’ een afname van 28%.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief!