Stageplaats bij Bureau RMC / Citytraffic in Amsterdam

Wie zijn wij?
CityTraffic meet sinds 2010 continu de drukte in o.a. Nederlandse en Belgische binnensteden, winkelstraten en stranden. Met onze verschillende telmethodes tellen we dagelijks het aantal bezoekers en daarmee beschikken wij over bijzondere data. Deze data wordt door de analisten van Bureau RMC omgezet in Insights voor klanten in retail, vastgoed en gemeenten. Onze opdrachtgevers zijn grote retailmerken zoals C&A, Blokker, Holland&Barrett, KPN, maar ook grote gemeenten als Den Haag, Dordrecht, Utrecht en vele andere.

Voor wie?
Studenten die een studie volgen op WO of HBO niveau en aantoonbare affiniteit hebben met datagedreven onderzoek en zich verder willen bekwamen in data science met een unieke database. Die bovendien meer willen weten over het huidige winkelgedrag, toekomstig winkelgedrag en de toekomst van winkelstraten en die mee willen werken in een klein onderzoeksbureau aan nieuwe producten en oplossingen voor onze klanten en prospects.

We zijn op zoek naar stagiaires die voldoen aan de volgende eigenschappen:
● Communicatief vaardig
● Passie voor data en techniek en de toepassing ervan
● Proactief en zelfstandig
● Geïnteresseerd in retail, winkelen en vastgoed

Welke stageopdrachten zijn er bij ons beschikbaar?

 • Marketing/Communicatie (HBO)
  1. Het opzetten van een wekelijkse/maandelijkse nieuwsbrief, met enerzijds leuke weetjes over koopgedrag o.b.v. onze eigen CityTraffic database (beste koopavond, beste zondag, grootste groeier, etc.), anderzijds effecten corona, Black Friday, etc. 
 • Informatiemanagement / Informatica (WO/HBO)
  1. Onderzoek doen naar het introduceren van een CRM-systeem, teamviewer.
  2. Onderzoek naar de verbetering van de samenwerking tussen de thuiswerker en de kantoorwerker in een hybride kantoor.
 • Data Science (WO)
  1. Op basis van drukte in de afgelopen jaren moet een voorspellingsmodel worden gemaakt die de drukte in de winkelstraten nauwkeurig en betrouwbaar voorspelt.

Wat ga je doen?

We zijn een klein kantoor wat als voordeel heeft dat je snel op de hoogte bent van alle projecten. Je werkt altijd samen met een jonge consultant die je begeleidt. Maar belangrijk is dat je zelfstandig wilt werken en dat je eigen initiatieven neemt en laat zien hoe je zaken wenst aan te pakken. We willen echt dat je meediscussieert over de uitdagingen van onze klanten, om er zelf wat van te leren en zodat wij iets van jou kunnen leren.

Wat krijg je van ons?

 • Een prettige en gezellige werksfeer in een klein, innovatief en creatief team
 • Een inspirerende kantooromgeving in Amsterdam (B2 Building): een bruisend gebouw met een foodbar, fijne buitenruime, mogelijkheden om te tafeltennissen, gamen en darten;
 • De mogelijkheden om deels vanuit huis te werken of lekker elke dag op kantoor;
 • Een lunchvergoeding;
 • Een omgeving waarin je uitgedaagd wordt om jezelf te ontwikkelen.

Werkzaamheden:
Meedraaien en ondersteunen van consultants en analisten bij diverse projecten en adviestrajecten.
Zelfstandig uitvoeren van big en smart dataonderzoeken op basis van onze eigen unieke data. Actief betrokken zijn in het weekoverleg en nieuwe aanvragen willen oppakken.

Interesse?
Neem contact op met Huib Lubbers, h.lubbers@rmc.nl of bel met kantoor op 020 – 653 55 88.