Wanneer het kwik in de thermometer stijgt, trekt de Nederlandse bevolking massaal naar de kust. Maar ook marketingcampagnes, een eerste plaats in de schoonste-strand-verkiezing en de opkomst van Pokémon Go zijn een greep uit de vele factoren die de bezoekersdrukte op de stranden de afgelopen jaren hebben beïnvloed.

Maar hoe voorkom je dan dat badgasten struinen naar een parkeerplaats of lang moeten wachten op hun hapje of drankje bij de strandpaviljoens? Door de bezoekersdrukte, verblijfsduur en bezoekfrequentie van het strandbezoek 24/7 te meten, zijn de effecten van acties die stranddrukte stimuleren direct inzichtelijk. Voorspellingen doen over de stranddrukte op basis van de weersvoorspellingen van Gerrit Hiemstra of een eenmalige telling op een zaterdagmiddag in juli zijn niet meer voldoende om het beleid voor de kustregio, de personeelsplanning of de schoonmaakinzet aan op te hangen.

Strandseizoen 2016 in het kort

Nu de voorbereidingen voor dit jaar in volle gang zijn, willen we u graag kennis laten maken met de eerste StrandMonitor van Nederland. Onze unieke StrandMonitor houdt u wekelijks op de hoogte van de gemiddelde stranddrukte in Nederland. Hierdoor kunt u monitoren hoe druk uw strand is ten opzichte van vorige week, vorig jaar en de rest van Nederland. Zo heeft u altijd inzicht in de effecten van het weer, het weekend of een groot evenement.

Wist u bijvoorbeeld dat in 2016…

  • De drukstbezochte week niet tijdens de zomermaanden plaats vond? De eerste week van mei liet in Nederland gemiddeld de hoogste bezoekpiek zien.
  • Het aantal zonuren een sterker verband met een stijgende bezoekersdrukte liet zien dan de temperatuur?
  • Kijkduin in augustus anderhalf keer drukker was dan de bezoekpiek in mei? Deze maand kwam Pokémon Go op de markt en trokken spelers massaal naar de Pokémon hoofdstad van Nederland.
  • De bezoekersdrukte al 24/7 gemeten werd in Scheveningen, Kijkduin, Katwijk aan Zee, Egmond aan Zee, Noordwijk en op de Wassenaarse Slag?

Probeer het uit! Klik hier en vraag vrijblijvend een demo van de Nederlandse StrandMonitor aan.