Door de deze week aangekondigde versoepelingen in de persconferentie komen er steeds meer verantwoordelijkheden te liggen bij ondernemers en gemeenten om drukte te voorkomen. Zoals demissionair minister-president Mark Rutte zei: “het is van belang om hier goed op voorbereid te zijn: bijvoorbeeld met looproutes, met tellers aan de poort, en met hulpmiddelen om makkelijker anderhalve meter afstand te kunnen houden”.

Bureau RMC is gespecialiseerd in het meten van passantendrukte. We zijn actief in 120 steden en kennen de drukte in uw stad en hebben die teller aan de poort. We bieden middelen om makkelijker te handhaven in gebieden waar het te druk kan worden. De Realtime druktemeter is een passende oplossing om de drukte te kunnen beheersen, zodat afstand tussen bezoekers kan worden gewaarborgd. Met behulp van slimme sensors krijgt u (iedere minuut) inzicht in de drukte en de ontwikkeling van het aantal bezoekers in uw binnenstad of winkelgebied. Ook voor parken, kermissen en andere toepassingen is deze techniek in te zetten. Met deze informatie kunt u op tijd handhaven en het winkelend publiek beter informeren.

Benieuwd naar hoe de gemeente Alkmaar dit heeft gedaan? Lees hier meer.

Wilt u meer weten over CityTraffic en haar mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met Huib Lubbers. Dit kan via h.lubbers@rmc.nl, op 06-21 885 293 of neem contact op met Bureau RMC.