Afgelopen week liet een wisselend beeld zien: de ene dag was het veel drukker dan de week ervoor, de andere juist veel rustiger. Zo was het zondag 17 mei 28,6% drukker dan de week ervoor, terwijl het maandag 11 mei 7,9% rustiger was. Het gemiddelde over de hele week laat slechts een kleine toename zien van 2,9%.

Het valt op dat de dagen die normaal gesproken de rustigste in een week zijn relatief drukker worden, op de maandag na. De drukte verspreidt zich dus beter over de week. Ook zien we dat grote steden een snellere stijging van de drukte laten zien. Dat komt, omdat die steden aan het begin van de coronacrisis grotere afnames lieten zien. Op dinsdag 12 mei bijvoorbeeld nam in Rotterdam  de drukte in De Hoogstraat met 20,9% toe en de Grote Marktstraat in Den Haag met 20,8%. Kleinere steden lieten een veel minder grote toename van de drukte zien of zelfs een afname, zoals bijvoorbeeld de Markt in Middelburg waar het maar 3,2% drukker was. Al met al was het vorige week nog steeds veel rustiger in de winkelstraten in vergelijking tot vorig jaar, namelijk 60,4%.

 

Als hulp bij het bepalen wat goede maatregelen zijn voor de anderhalvemetersamenleving in de winkelstraat heeft Bureau RMC een druktematrix ontwikkeld: https://www.rmc.nl/veilig-winkelen-doen-we-samen/.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief!