Het slechte weer heeft geleid tot een minder sterke groei van de drukte in de winkelstraten dan verwacht. In totaal was het vorige week 0,2% drukker dan de week ervoor. In het begin van week 23 steeg de drukte nog wel, maar vanaf woensdag, toen het slechte weer begon, nam de drukte op de werkdagen af. Zo liet donderdag 4 juni een afname van 10,6% zien ten opzichte van de week ervoor. De drukte op de Grote Marktstraat in Den Haag nam op die dag zelfs met 21,0% af en ook de Voorstraat in Katwijk was met een afname van 20,2% een stuk rustiger.

Het weekend was wel weer iets drukker: zaterdag 6 juni liet een toename van 3,4% zien en zondag 7 juni zelfs van 23%. Dat laatste cijfer is te verklaren uit het feit dat het de week ervoor 1e Pinksterdag was, een dag waarop de meeste winkels gesloten zijn.

Na een periode waarin de winkelstraten steeds drukker werden, ongeacht de weersomstandigheden, lijkt het weer nu langzaam meer invloed te krijgen op de hoeveelheid mensen in de winkelstraten, zoals in de periode voor Corona.

Als hulp bij het bepalen wat goede maatregelen zijn voor de anderhalvemetersamenleving in de winkelstraat heeft Bureau RMC een druktematrix ontwikkeld: https://www.rmc.nl/veilig-winkelen-doen-we-samen/.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief!