Nu het steeds weer een beetje drukker begint te worden en het advies van de overheid gewijzigd is van “blijf thuis” naar “vermijd drukte” worden realtime inzichten in passantenaantallen belangrijker. Bureau RMC ontwikkelde een realtime-druktemeter. Bestuurders en handhavers kunnen op deze manier monitoren hoe druk het is op een bepaalde locatie. Op die manier kunnen ze tijdig maatregelen treffen wanneer het onverwachts te druk lijkt te gaan worden. De data die met de realtime-druktemeter verkregen wordt, wordt iedere minuut ververst waardoor de ontwikkeling van de drukte goed gemonitord kan worden.   

De inzichten van de realtime-druktemeter zijn niet alleen waardevol voor bestuurders en handhavers, maar ook voor het winkelend publiek. Door actief de drukte te communiceren, bijvoorbeeld op een website met een stoplicht, kunnen bezoekers een betere afweging maken of het verstandig is om op dat moment een bezoek aan de stad te brengen of dit op een later moment te doen.

Inmiddels zijn er al verschillende druktemeters geïnstalleerd waaronder in de binnensteden van Alkmaar en Leiden. Zie hier de implementatie van Leiden. Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact op met ons en we bespreken graag de mogelijkheden. Veilig winkelen doen namelijk we samen!

Als hulp bij het bepalen wat goede maatregelen zijn voor de anderhalvemetersamenleving in de winkelstraat heeft Bureau RMC een druktematrix ontwikkeld: https://www.rmc.nl/veilig-winkelen-doen-we-samen/.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief!